Om guldmynt.nu

Jag som skriver denna sida har alltid tyckt om mynt och är lite utav en numismatiker (dvs myntsamlare). Framförallt så har jag samlat på guldmynt. Nu när guldpriset har gått upp så mycket som det har gjort så har jag sålt av alla mina guldmynt. När väl priset kommer att gå ner igen på Guld så kommer jag troligtvis att köpa tillbaka en del av de guldmynt som jag har sålt.

Anledningen till att jag skriver på denna sida är för att skriva mer om olika guldmynt som finns där ute och köpa. Även vad man bör tänka på när man köper guld och mynt. Denna guide kommer kanske inte att vara den mest kompletta guiden som finns över inköp av guldmynt men jag kommer att göra mitt bästa för att skriva av mig om just detta område.

Hoppas även inom kort att kunna ha ett forum som handlar om Guld, Guldmynt och även kanske om andra råvaror och mynt av andra slag såsom silvermynt, silver, platina mm.

Har ni tips,förslag eller frågor om någonting som har med guld eller guldmynt att göra så får ni gärna kontakta oss.

1 tanke kring ”Om guldmynt.nu

 1. maggie admeus

  Hej!
  Jag undrar om ni kan hjälpa mig med en värdering eller råda mig vart jag skall vända mig,
  Jag har ett kanadensiskt guldmynt 100 dollar utgivet 1986 22 karat, vikt 16.965 grams of which 15.551 grams (1/2 Troy oz) are pure gold. The precious metal
  legal tender coin contains 91.66% fine gold and 8.34% fine silver.
  Myntet är fortfarande i originalförpackningen jag har aldrig ens tagit ut och tittat på det.
  Tacksam för hjälp.
  mvh
  Maggie Adméus

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.